In april 2021 werd het projectvoorstel “Gebiedsgericht SLIM” (2021-2023) gehonoreerd, om Gaasperdam Integraal Gezond en duurzaam in de benen helpen, mbv ‘de pizza van Anne’!

Zie ook het promofilmpje voor een korte impressie. Sinds 1 augustus 2021 zijn we er stevig mee van start gegaan. Hoewel ik het leeuwendeel van het schrijven van het voorstel op me heb genomen  (maart 2020-maart 2021), wil ik de uitvoering nu graag bij anderen laten. Daartoe heb ik van augustus tot december 2020 een team van 7 mensen in de Groene Hub opgeleid met behulp van een maatwerkcursus Cocreation@Work. Zij dragen nu de Cooperatie. Ik ben zelfs uit het bestuur gegaan drie maanden na de oprichting. Het draait in de Groene Hub om netwerkleiderschap en om ondernemend vermogen met elkaar en met de overige wijkgenoten ontwikkelen.

Ik zal voorlopig nog wel een begeleidende rol spelen in de uitvoering van gebiedsgericht SLIM, maar Gerwin Verschuur is mijn echte opvolger. Het project hebben we niet ondergebracht bij Stichting Cocratos, maar bij onze grote broer, de landelijke Cooperatie van Cooperaties: Energie Samen. Van daaruit zal ik ook de begeleiding op mij nemen. Wie er meer over wil lezen: zie het projectplan.